Raons per les quals el cafè és beneficiós

Ens manté alerta


Res més prendre un cafè, la cafeïna actua en el cervell, bloquejant un neurotransmissor, l'adenosina, que fa que augmentin altres substàncies com la dopamina o la norepinefrina, que acceleren l'activitat cerebral.


Molts estudis realitzats en humans mostren que el cafè millora diversos aspectes de la funció cerebral. Això inclou la memòria, l'ànim, la vigilància, els nivells d'energia, els temps de reacció i la funció cognitiva general. A canvi d'aquests avantatges el cafè ens manté desperts per més temps, el que pot provocar trastorns del son. Per això la majoria d'experts recomanen no prendre més de quatre tasses al dia.


Ens ajuda a cremar greixos


La cafeïna és present en la majoria de suplements alimentaris que, se suposa, ens ajuden a aprimar-se. És una de les poques substàncies naturals que ajuden a la crema de greixos. L'única mala notícia, és que aquests efectes positius de la cafeïna van disminuint en els grans bevedors.


Millora el nostre rendiment físic


Molts atletes prenen diverses tasses de cafè abans de competir, ja que la cafeïna augmenta els nivells d'adrenalina. Aquesta hormona prepara al nostre cos per a un esforç físic excepcional: fa que les cèl·lules grasses descomponguin el greix corporal, alliberant-la com àcids grassos lliures, que fem servir com a combustible quan fem exercici.


Conté nutrients essencials


Solem pensar en el cafè com una simple barreja d'aigua i cafeïna, però la infusió té molts altres nutrients essencials per al nostre organismo.Una tassa de cafè conté riboflavina (vitamina B2), àcid pantotènic (vitamina B5), manganès, potassi, magnesi i niacina.

El cafè és, a més, la major font d'antioxidants de la dieta occidental, doncs té més que la majoria de fruites i vegetals.

Disminueix el risc de patir diabetis


La diabetis de tipus 2, la més freqüent, es pot prevenir amb uns hàbits de vida saludables: mantenint un pes correcte i fent exercici. Però la cafeïna també sembla jugar un paper en l'equació. Diversos estudis han mostrat que la gent que consumeix cafè té un risc entre un 23 i un 50% menor de patir diabetis. Hi ha investigacions que eleven aquest efecte fins a un 67%. El per què passa això no acaba d'estar clar, però hi ha prou investigacions per afirmar que, sigui com sigui, el cafè sembla prevenir l'aparició de la malaltia.


Disminueix la possibilitat de patir malalties neurodegeneratives


Fins a la data no hi ha cap cura per a la Malaltia d'Alzheimer i el Parkinson, les dues principals malalties neurodegeneratives, i cada vegada són més comuns a causa del progressiu envelliment de la població. A més dels hàbits de vida saludable, que semblen prevenir l'aparició de dos trastorns, sembla que el consum de cafè també influeix en el seu desenvolupament.


Diversos estudis mostren que els bevedors de cafè podrien tenir un 65% menys de possibilitats de patir Alzheimer, i entre un 32 i un 60% (segons els estudis) de patir Parkinson. Sembla que la cafeïna és la principal responsable d'això, ja que els bevedors de descafeïnat no mostren cap avantatge.


Protegeix el fetge de patir cirrosi


El fetge és la nostra víscera més voluminosa i la que més funcions compleix en el nostre organisme. Una de les malalties més comunes en aquest és la cirrosi, íntimament relacionada amb l'alcoholisme, encara que també amb l'hepatitis. Combinar els espirituosos amb cafès, o apostar pel cigaló, no et va a lliurar de patir la malaltia si no beus amb moderació, però sembla que la gent que beu més de 4 tasses de cafè al dia té un 80% menys de possibilitats de patir la malaltia.


Combat la depressió


Segons un estudi de la universitat de Harvard, el risc de patir depressió disminueix quan augmentem el consum de cafè, almenys en les dones, que és amb les que es va realitzar l'estudi. Les dones que van consumir quatre o més tasses de cafè al dia van desenvolupar la depressió en un 20% menys. De nou, la cafeïna és la responsable d'aquesta reducció, ja que les dones que consumien descafeïnat no van mostrar cap millora.

El consum moderat de cafè, a més, pot reduir de manera significativa les probabilitats de suïcidar-se. Segons assenyala el grup d'investigadors de l'Escola de Salut Pública de la Universitat de Harvard a Boston, aquells que prenen cafè diàriament es suïciden fins a un 50% menosque les persones que no consumeixen aquesta beguda en absolut o que prenen cafè descafeïnat. La quantitat propícia es troba entre les dues i quatre tasses de cafè al dia.


Redueix el risc de patir certs tipus de càncer


Un grup d'investigadors de la Societat Americana per a la Nutrició van trobar que el consum de cafè en quantitats elevades redueix el risc de patir càncer de còlon. L'estudi va ser dut a terme en més de mig milió de persones i va descartar els beneficis del descafeïnat. Finalment, un estudi suec que va sortir a la llum el passat any també va vincular el consum elevat de cafeïna (cinc o més tasses diàries) amb la reducció del càncer de mama.


Pot reduir el risc de patir un infart


És conegut que la cafeïna augmenta la pressió sanguínia, però no augmenta el risc de desenvolupar una malaltia cardiovascular, sinó tot el contrari: sembla que prevé els infarts.

Una de les màximes autoritats acadèmiques en aquesta matèria, el professor Peter Martin, que dirigeix l'Institut d'Estudis del Cafè a la Universitat de Vanderbilt, ha criticat la "associació errònia" entre la cafeïna i les malalties cardíaca: "El passat mes de juny es va publicar un informe que recull diversos dels estudis realitzats durant l'última dècada que, precisament, relacionen el consum en quantitats moderades amb una reducció del risc de patir insuficiències cardíaques ". Uns beneficis que només desapareixerien si es consumeixen més de quatre o cinc cafès al dia.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Prova el nostre servei de forma gratuïta 8 dies sense compromís!

Totes les marques, imatges i noms comercials citats són marques registrades pels seus respectius propietaris. 

C/Ses Falques

17300 Blanes

info@mrmvending.com

 

972.969.117
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon